ITACE

De ITACE is de Interuniversity Test of Academic English. Deze test werd ontwikkeld door de talencentra van vier Vlaamse universiteiten (UGent, KUL, UA en VUB). Er bestaan drie varianten van de test: een ITACE voor docenten, een ITACE voor CLIL docenten en een ITACE voor studenten.

 • Wil je deelnemen aan de ITACE voor CLIL docenten? Dan vind je alle informatie over deze test op de website van de ITACE voor CLIL docenten.
 • Wil je deelnemen aan de ITACE voor studenten? Lees dan aandachtig de informatie op de pagina hieronder en bekijk de website van de ITACE voor studenten.

Als je als niet-Engelstalige student een Engelstalig programma wil volgen aan de Universiteit Gent, dan moet je bewijzen dat je over een goede kennis Engels beschikt, zowel schriftelijk als mondeling. Je kan dit onder andere doen door te slagen voor de ITACE voor studenten. Ook als je om andere redenen een attest van je talenkennis Engels nodig hebt (bv. studieverblijf, stage, emigratie naar het buitenland…) kan je bij het UCT terecht om de ITACE voor studenten af te leggen.

Ben je ingeschreven voor een ITACE voor studenten? Bekijk dan zeker het instructiefilmpje voor de test.

Heb je een ITACE voor studenten afgelegd en wil je je resultaat bekijken? Ga dan naar oasis.ugent.be, klik op ‘UCT student’ en ga vervolgens naar ‘mijn cursussen’. Je certificaat is uiterlijk 2 weken na het afleggen van de test beschikbaar op dit platform. We versturen enkel de supplementen via e-mail. Bekijk hiervoor zeker onze FAQ ‘Waar vind ik mijn resultaat / certificaat’.

Prijzen - ITACE voor studenten
Standaard test: €130 / Vanaf 1/1/2023: €140
Op afspraak: €230 / Vanaf 1/1/2023: €240

Zijn er nog plaatsen vrij? Code Datum Uur Sessie Leslokaal Uiterlijk inschrijven op
Ja TE02 13/06/2023 09:30 b Pra 0.1 06/06/2023

Om in te schrijven voor een ITACE voor studenten volg je deze stappen:

Stap 1: UGent account

Om in te schrijven voor een test aan het UCT heb je een UGent account nodig. Een UGent account bestaat uit een gebruikersnaam en een wachtwoord. Aan de hand van dit account heb je o.a. toegang tot je persoonlijk UGent e-mailadres. Het is belangrijk om te weten dat je na je inschrijving enkel via dit e-mailadres informatie zal ontvangen over de test waarvoor je je hebt ingeschreven. We zijn hiertoe genoodzaakt omwille van privacy redenen.

Heb je nog geen UGent account?

 • Ga naar Oasis en klik op 'Registreren door een account aan te maken' (rechts onderaan)
 • Vul de gevraagde gegevens in en volg de stappen die op je scherm verschijnen.

Stap 2: Online inschrijven

Schrijf je in via het platform Oasis:

 • Ga naar Oasis
 • Klik links op 'inschrijven voor UCT'
 • Klik op 'nieuwe aanvraag'
 • Kies het juiste academiejaar
 • Kies 'opleiding Engels
 • Kies als cursus ‘ITACE’
 • Zoek en selecteer de aanbodsessie
 • Klik op 'bevestig'

Stap 3: Online betalen

Na je inschrijving zal je een e-mail ontvangen van noreply.sap@ugent.be met als bijlage de factuur voor je betaling. Van zodra je die betaald hebt, is je inschrijving definitief rond.
Belangrijk: Wanneer moet ik betalen?