Vlaamse Gebarentaal 1

Praktische Info

Rooster en inschrijven

ERK

A1-

Aantal lesuren

30

Prijzen   Avond
Commercieel student
  €315
Student UGent
  €210
UGent beursstudent
  €170
Inkomend uitwisselingsstudent UGent
  €210
Uitgaande uitwisselingsstudent UGent
  €65
Uitg. uitwisselingsstudent-beursstudent
  €50
Personeelslid UGent
  €280
Periode (semester)

1ste sem. 2023-2024

Uren per week

1x2,5

1x2,5

Cursusboek bij

UCT

Voor wie?

Iedereen

Doelstellingen en inhoud

Begrip Live:
Je kan vertrouwde gebaren en basiszinnen begrijpen die jezelf, jouw familie en directe concrete omgeving betreffen, wanneer de mensen langzaam en duidelijk gebaren.

Begrip Vastgelegd:
Je kan vertrouwde namen, gebaren en heel eenvoudige zinnen in Vlaamse Gebarentaal begrijpen in opgenomen videoteksten.

Productie Live:
Je kan eenvoudige uitdrukkingen en zinnen in Vlaamse Gebarentaal gebruiken om jouw woonomgeving en de mensen die je kent, te beschrijven.

Productie Vastgelegd:
Je kan een korte video-opname in Vlaamse Gebarentaal maken om een eenvoudige boodschap te sturen, bv. naar jouw familie.

Interactie Live:
Je kan deelnemen aan een eenvoudige conversatie in Vlaamse Gebarentaal, wanneer de gesprekspartner bereid is om zaken in een langzamer tempo te herhalen of opnieuw te formuleren en je helpt bij het formuleren van wat je probeert uit te drukken. Je kan eenvoudige vragen stellen en beantwoorden in Vlaamse Gebarentaal die een directe behoefte of zeer vertrouwde onderwerpen betreffen.

Vereiste voorkennis

Er is geen voorkennis vereist. Er zijn echter wel technische vereisten. Technische vereisten:Gebarentalen zijn manueel-visuele, geen oraal-auditieve talen. Het vastleggen van gebarentaal wordt gedaan met behulp van video. Tegenwoordig kan je dat probleemloos doen met je smartphone, tablet, webcam, compact camera of digital spiegelreflex camera met videofunctie, outdoor headmount videocamera, en natuurlijk met analoge of digitale videocamera. Voor het bekijken, downloaden, en uploaden van op video vastgelegde teksten heb je een laptop, tablet, smartphone, desktop, of smart-TV met toegang tot een breedbandinternet nodig.

Ben je al ingeschreven voor deze cursus? Bekijk dan zeker onze FAQ 'Wat na je inschrijving?'.

Rooster en inschrijven

27/09/2023 - 20/12/2023

Tijdstip 19:00 - 21:30
Dagen wo
Locatie Veyrac 4

Inschrijven