Wat na mijn inschrijving?

Voor de cursus

UGent account

Na je inschrijving zal je van no-reply@ugent.be een e-mail ontvangen. Klik op de link in die e-mail om je UGent account te activeren. Via dit account heb je toegang tot je eigen e-mailadres van de UGent en tot het digitale leerplatform Ufora van de UGent.

Je zal informatie over je cursus enkel via je UGent e-mailadres ontvangen. Wil je je e-mails bekijken? Surf dan naar owa.ugent.be en log in met je UGent account. Ondervind je hiermee problemen? Of heb je geen e-mail ontvangen om je UGent account te activeren? Contacteer dan de helpdesk.

Cursusmateriaal

Heb je op de campus les?

Je ontvangt je cursusmateriaal van je docent tijdens de eerste les tenzij je voor je cursus een commercieel handboek nodig hebt. Dit is o.a. het geval voor de cursus Proficient Practical English en voor onze juridische en medische cursussen Frans en Engels. Dit kan je ook nakijken op de pagina van je cursus. In dat geval koop je het handboek dat je nodig hebt voor je cursus zelf aan in de Standaard Boekhandel (Kouter 31, Gent) voor de start van de cursus.

Heb je online les?

Je kan het cursusmateriaal ophalen op één van de onderstaande momenten in het UCT (Sint-Pietersnieuwstraat 136, 9000 Gent) tenzij je voor je cursus een commercieel handboek nodig hebt. Dit is o.a. het geval voor de cursus Proficient Practical English en voor onze juridische en medische cursussen Frans en Engels. Dit kan je nakijken op de pagina van je cursus. In dat geval koop je het handboek dat je nodig hebt voor je cursus zelf aan in de Standaard Boekhandel voor de start van de cursus.

Momenten

  • 11/2, 10-12 uur
  • 13/2, 17-19 uur
  • 16/2, 17-19 uur
  • 18/2, 10-12 uur

Klaslokaal

Heb je op de campus les? Je kan je klaslokaal vinden op de pagina van je cursus. Meer info over (de locatie van) onze klaslokalen vind je in onze FAQ over klaslokalen.

Leerplatform Ufora

Ufora is het digitale leerplatform waarop je alle informatie zal vinden die je nodig zal hebben tijdens je cursus (denk aan een lesplanning, lesnotities, extra documenten...). Ga naar Ufora, klik op 'Ufora login' (en NIET op registratie voor niet-UGent gebruikers) en meld je aan met je UGent account. Klik dan op 'mijn cursussen' om je taalcursus weer te geven.

Ken je Ufora nog niet? Je vindt meer informatie over dit platform op onze FAQ over Ufora.

Digitale tools

Volg je online les? Dan heb je de volgende zaken zeker nodig om de lessen te kunnen volgen en om de eindtest van de cursus te kunnen afleggen:

  • een computer (desktop of laptop)
  • internet (via kabel of draadloos)
  • een microfoon en webcam

Tijdens de cursus

Heb je op de campus les?

Veiligheid is onze topprioriteit! We volgen de coronamaatregelen die van kracht zijn binnen de UGent.

Heb je online les?

Het UCT organiseert onlinelessen via het digitale lesplatform Zoom. Het platform is eenvoudig, gebruiksvriendelijk en interactief. Je kan de lessen enkel live volgen. Er zullen geen opnames gemaakt worden van deze lessen.

Je zal de praktische informatie die je nodig hebt om in te loggen op het platform direct van je docent ontvangen. Dit gebeurt enkel via je UGent e-mailadres en via de pagina van je cursus op het leerplatform Ufora (zie boven).

Ken je Zoom nog niet? Je vindt meer informatie over dit platform op onze FAQ over Zoom.

Na de cursus

Eindresultaat

In de laatste les les je een eindtest af. Ben je benieuwd naar het resultaat van je test? Ga dan naar Oasis, meld je aan met je UGent account en bekijk je resultaat. Op deze pagina kan je ook je certificaat van de cursus vinden. Je vindt meer informatie hierover in onze FAQ over testresultaat en certificaat.

Vervolgcursus

Wil je graag nog een taalcursus volgen? Bekijk ons aanbod en schrijf je zo snel mogelijk in voor een vervolgcursus want plaatsen zijn beperkt.

Voor onze cursussen van het eerste semester kan je je inschrijven vanaf midden juni, voor onze cursussen van het tweede semester vanaf midden oktober en voor onze zomercursussen vanaf midden maart.

Hou zeker onze website in de gaten voor de exacte startdatum van de inschrijvingen. We kijken er alvast naar uit om je opnieuw te verwelkomen in één van onze cursussen.

← Naar het FAQ overzicht