Wat na mijn inschrijving?

Betaling

Nadat we je inschrijving hebben goedgekeurd, ontvang je een betaalverzoek via e-mail (mail van noreply.sap@ugent.be). Je inschrijving is pas definitief en geldig nadat je het volledige bedrag betaald hebt.

Als je je minder dan twee weken voor je cursus of test inschrijft, dan vragen we je om ten laatste 1 werkdag na ontvangst van de factuur de betaling in orde te brengen. Gebruik de gestructureerde mededeling zoals vermeld op de factuur.

We sturen geen betaalbevestiging meer, maar je kan de financiële status van je inschrijvingen terugvinden op Oasis. Hoe dit moet kan je vinden bij: Krijg ik nog een bevestiging nadat ik voor mijn cursus betaald heb?

Betaal je via een buitenlandse rekening, stuur dan ten laatste 1 werkdag na ontvangst van de factuur een betaalbewijs naar betaalbewijs.uct@ugent.be. Kan je de gestructureerde mededeling niet gebruiken, vermeld dan je naam en de cursus waarvoor je betaalt.

UGent account

Na je inschrijving zal je van no-reply@ugent.be een e-mail ontvangen. Klik op de link in die e-mail om je UGent account te activeren. Via dit account heb je toegang tot

  • je eigen e-mailadres van de UGent: surf naar owa.ugent.be of webmail.ugent.be en log in met je UGent account
  • het digitale leerplatform Ufora van de UGent
  • OASIS, het studentenplatform waar je kan inschrijven voor een cursus en waar je je inschrijvingen, resultaten en certificaten kan terugvinden

Je zal informatie over je cursus enkel via je UGent e-mailadres ontvangen. Ondervind je problemen met je UGent account? Of heb je geen e-mail ontvangen om je UGent account te activeren? Contacteer dan de helpdesk.

Cursusmateriaal

Heb je op de campus les? Heb je online les?
Je ontvangt je cursusmateriaal van je docent tijdens de eerste les tenzij je voor je cursus een commercieel handboek nodig hebt. Dit kan je nakijken op de pagina van je cursus op deze website.

Je kan het cursusmateriaal ophalen ophalen in het secretariaat (Sint-Pietersnieuwstraat 136, 9000 Gent) (*) tenzij je voor je cursus een commercieel handboek nodig hebt of er enkel een digitale versie van het cursusmateriaal beschikbaar is. Dit kan je nakijken op de pagina van je cursus op deze website.

Klaslokaal

Heb je op de campus les? Je kan je klaslokaal vinden op de pagina van je cursus. Meer info over (de locatie van) onze klaslokalen vind je in onze FAQ over klaslokalen.

Leerplatform Ufora

Ufora is het digitale leerplatform waarop je alle informatie zal vinden die je nodig zal hebben tijdens je cursus (denk aan een lesplanning, lesnotities, extra documenten...).
Je vindt meer informatie over dit platform op onze FAQ over Ufora.

Heb je online les?

Het UCT organiseert onlinelessen via het digitale lesplatform Zoom. Het platform is eenvoudig, gebruiksvriendelijk en interactief. Je kan de lessen enkel live volgen. Er zullen dus geen opnames gemaakt worden van deze lessen.

Je vindt meer informatie over hoe de online lessen werken op onze FAQ over online lessen.

Eindresultaat

In de laatste les leg je een eindtest af. Ben je benieuwd naar het resultaat van je test? Ga dan naar Oasis, meld je aan met je UGent account en bekijk je resultaat. Op deze pagina kan je ook je certificaat van de cursus vinden. Je vindt meer informatie hierover in onze FAQ over resultaat en certificaat.

Vervolgcursus

Wil je graag nog een taalcursus volgen? Bekijk ons aanbod en schrijf je zo snel mogelijk in voor een vervolgcursus want plaatsen zijn beperkt.
Voor onze cursussen van het eerste semester kan je je inschrijven vanaf midden juni, voor onze cursussen van het tweede semester vanaf midden oktober en voor onze zomercursussen vanaf midden maart.
Hou zeker onze website in de gaten voor de exacte startdatum van de inschrijvingen. We kijken er alvast naar uit om je opnieuw te verwelkomen in één van onze cursussen.

← Naar het FAQ overzicht