Voor welke cursus Nederlands voor Anderstaligen kan ik me inschrijven?

Heb je nog geen cursus Nederlands bij ons gevolgd of is het al meer dan een jaar geleden dat je een cursus Nederlands bij ons hebt gevolgd? Lees dan deze informatie:

Als je geen voorkennis Nederlands hebt, dan schrijf je je in voor een cursus Nederlands voor Anderstaligen niveau 1. Als je wel voorkennis Nederlands hebt dan beslis je eerst of je een dagcursus of een avondcursus wil volgen:

Dagcursus

Je vult het inschrijvingsformulier in en dan schrijven we je in voor een instaptest. Na je inschrijving sturen we je een factuur van 50 euro (dit bedrag wordt later afgetrokken van je inschrijvingsgeld). Na de test ontvang je direct je resultaat en schrijven we je in voor de cursus met het niveau dat het best bij jou past. Het resultaat van deze test is bindend. Wijst de test uit dat je niveau hoger is dan onze cursus niveau 5? Dan vragen we je om de ITNA af te leggen om eventueel te kunnen starten met een cursus niveau 5. De ITNA zal je niet op dezelfde dag van de instaptest kunnen afleggen.

Heb je al een cursus Nederlands bij ons gevolgd het afgelopen jaar? Lees dan deze informatie:

Als je geslaagd bent voor de eindtest van je cursus (score 10/20 of hoger) dan kan je je inschrijven voor een cursus van het volgende niveau. Let wel: we raden je aan om niet te wachten op het resultaat van je eindtest om je in te schrijven voor het volgende niveau want plaatsen zijn beperkt.

Als je niet geslaagd bent voor de eindtest van je cursus dan kan je je niveau herhalen of kan je je inschrijven voor het volgende niveau. In dat geval zal je eerst een instaptest afleggen om te kijken of je klaar bent voor de cursus. Let wel: je kan pas een instaptest afleggen minimaal 3 weken na de eindtest. Als je een te lage score behaalde op de eindtest (5/20 of lager) dan kan je de komende 6 maanden geen cursus Nederlands bij ons volgen en raden we je aan om een minder intensieve cursus te volgen.

Avondcursus

Je schrijft je online in voor de avondcursus van jouw keuze. Wij zullen je dan ook inschrijven voor een instaptest. De datum van de instaptest van de cursus van jouw keuze vind je op de cursuspagina.

← Naar het FAQ overzicht