Praktisch Duits 2

Praktische Info

Rooster en inschrijven

ERK

A2

Aantal lesuren

30

Prijzen   Zomer
Commercieel student
  €315
Student UGent
  €210
UGent beursstudent
  €170
Inkomend uitwisselingsstudent UGent
  €210
Uitgaande uitwisselingsstudent UGent
  €65
Uitg. uitwisselingsstudent-beursstudent
  €50
Personeelslid UGent
  €280
Periode (semester)

zomer

Uren per week

5x3

Cursusboek bij

UCT

Voor wie?

Iedereen

Doelstellingen en inhoud

  • Luistervaardigheid: zowel de klasdialogen als de talenpractica bevatten vele geluidsfragmenten die je vertrouwd maken met het Duits.
  • Spreekvaardigheid: conversatie en interactie staan centraal. Nieuwe grammaticale elementen worden in een communicatieve context aangeleerd én intensief ingeoefend. De nadruk ligt op het verwerven van alledaagse taalhandelingen (de weg vragen en uitleggen, zich voorstellen, iemand uitnodigen, …).
  • Leesvaardigheid: in dit eerste niveau worden eenvoudige alledaagse authentieke teksten gelezen. De teksten dienen als basis voor de verwerving van nieuwe structuren en woordenschat, maar geven ook aanleiding tot gesprekjes.
  • Schrijfvaardigheid: op het einde van de cursus kan je een korte, eenvoudige e-mail schrijven. Je kan dan ook formulieren met persoonlijke gegevens invullen.

Vereiste voorkennis

Voor studenten met een zeer goede kennis van het Nederlands is geen voorkennis vereist door de verwantschap van het Duits en het Nederlands. Voor cursisten met een beperkte kennis van het Nederlands is er wel voorkennis vereist (niveau A1): Duits spreken is moeilijk: je kan enkel korte zinnetjes vormen en je woordenschat beperkt zich tot heel algemene onderwerpen. Je verstaat Duitstaligen als ze traag en duidelijk spreken. Bij het lezen van algemene teksten in het Duits merk je dat vele woorden en constructies u nog onbekend voorkomen. Als je Duits schrijft, gebruik je enkel korte, eenvoudige zinnetjes. Je beheerst al de tegenwoordige tijd. 

Testen

Mededeling: Als je je graag al een idee wil vormen van je kennis van het Duits, kan je dat bijvoorbeeld doen op Sprachtest.de.
Er is een oriëntatietest en een eindtest.
Je legt tijdens de eerste les een begintest af: zo kan de lesgever informatie geven over de haalbaarheid van de cursus (niveau, progressie ... ). Wie op dat moment wordt doorverwezen naar een ander niveau, kan in dit niveau enkel terecht indien daar nog voldoende plaatsen voor zijn.

Cursusmateriaal

Handboek: UCT handboek. Je krijgt dit handboek tijdens de les van je docent.

Aanbevolen werken:

  • Krijgsman, Arjan: Prisma Taalbeheersing Basisgrammatica Duits
  • Langenscheidt Grosswörterbuch Deutsch als Fremdsprache, München: Langenscheidt-Verlag
  • Luger, Urs und Borbein, Volker: Grosses Übungsbuch DeutschWortschatz: Max Hueber Verlag
  • Lodder, H.G. (2004): Basisgrammatica Duits, Bussum: Coutinho

Aanbevolen werken - extra informatie: Wanneer je één of meer van deze boeken aankoopt bij Standaard Boekhandel Shopping Zuid, Woodrow Wilsonplein 4, 9000 Gent (in de campuswinkel naast de winkel) krijg je 10% op de officiële prijs. Zeg bij aankoop dat je UCT-student bent.

 

Ben je al ingeschreven voor deze cursus? Bekijk dan zeker onze FAQ 'Wat na je inschrijving?'.

Rooster en inschrijven

07/08/2024 - 21/08/2024

Tijdstip 13:00 - 16:00
Dagen ma->vr
Locatie Veyrac 3

Inschrijven